Cum spălăm extensiile din păr natural?

IMG_20170423_000116_267


Locuiești cu părinții? Ai un job stabil și un salariu decent? Nu știi cum să investești banii în ceva cu adevărat necesar? De fapt știi dar …na, nu ai suficientă voință și putere interioară încât să îi strângi pentru ceva măreț și cu adevărat util?


Nu-i nimic! Astăzi îți arăt cum să îți îngrijești extensiile din păr natural pe care ai dat foarte mulți bani într-un moment de slăbiciune și dorință nebună de a avea plete ca atunci când nu aveai idei de bob lung. Pentru că la urma urmei, cine are nevoie de mașină când are părul până la mijloc?

Ce-i drept, părul mi-a crescut destul de mult și mulțumesc Divinității pentru faptul că îmi crește lună de lună la viteză. Nu regret nici faptul că la momentul respectiv m-am tuns pentru că mi-am dorit asta și chiar mi-a plăcut rezultatul final însă recent m-a pocnit melancolia și dorința de a avea părul lung din nou.

Și uite așa, mi-am comandat de pe un site de profil din țară, al cărui nume nu îl voi menționa (pentru că nimic nu este gratuit pe lumea asta) extensii din păr natural cu clip-on de 40 cm în nuanța blond argintiu. În total cred că sunt undeva la 10 piese și o parte din salariul meu.

Sigur că odată cu pachetul primești și instrucțiuni de îngrijire a extensiilor, însă evident ți se recomandă să folosești produse din gama proprie firmei și sunt suficient de rebelă încât să nu respect instrucțiunile! YOLO la naiba!


Pasul 1


Adună toate șuvițele și prinde-le cu ajutorul unui elastic de păr oarecare. Ar trebui să arate cam cum arăta coada ta imediat după ce ți-ai tăiat-o. Pentru că la momentul respectiv deciziile pripite erau specialitatea ta.


Pasul 2


Umple chiuveta cam 3/4 cu apă călduță. Nu e cazul să folosești apă fierbinte pentru că extensiile au fost deja fierte la câteva sute de grade și au fost aplicate tratamente specifice. Tu vrei doar să scapi de mirosul acela de fals și regret din părul tău. Nu judec!


Pasul 3


Amestecă șamponul pe care tu îl folosești în mod obișnuit cu apa din chiuvetă și să lasă extensiile să se înmoaie timp de 10-15 minute. Regretul se înlătură greu astfel că după ce le scoți din apă este bine să le clătești după care să le șamponezi din nou cu delicatețe și răbdare. Drept motivație pentru tandrețe și grijă, adu-ți aminte totalul de plată înainte de finlizarea comenzii. Pentru că meriți!


Pasul 4


Este posibil ca după ce ai clătit extensiile să mai existe încă un iz de de fals, însă acum… de ce să nu fim sincere cu noi?

Cel mai important pas este hidratarea. Cândva părul a aparținut cuiva (și îmi place să cred că persoana respectivă a dorit să își vândă podoaba capilară, în timpul vieții), în perioada în care părul încă era atașat de stăpân/ă, primea vitaminele și mineralele necesare. Acum este de datoria mea să hidratez și să întrețin bună-starea extensiilor pe o perioadă de timp a cărei durată să fie direct proporțională cu totalul de plată de pe factură plus transport.

Aplicăm deci balsamul și îl lăsăm să acționeze 10-15 minute după care clătim.


Pasul 5


Pasul 5 și ultimul, este evident uscarea extensiilor. Bineînțeles că este de preferat să le lași să se usuce natural pe un prosop, însă dacă ești în criză de timp sigur că le poti usca folosind feonul la temperatura minimă ori peria rotativă. Este recomandat să folosești un produs cu protecție termică înainte să folosești orice fel de ustensilă de stilizare cu temperatură ridicată.


 20170423_002758

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s